Mnogo poti, nas čaka.
Z različnimi vsebinami, z različno opremo. Za vsakega se bo kaj našlo; za vsakega, ki si bo naše družbe na svojih poteh želel.
Za otroke bomo poleti pripravili dva tabora. Dve Mali šoli življenja, eno ob morju, drugo v termah. V Valkaneli bomo od 1. do 6. julija, od 13. do 17. avgusta nas bo pa vlak odpeljal v Podčetrtek, v Terme Olimia. Pred leti smo se tam že počutili zelo dobro, Aqualuna pa je tudi ravno prav adrenalinska in dovolj velika, da se je ne naveličaš prehitro. Posamezni člani iz mladinske skupine bodo letos aktivno spoznavali in doživeli prostovoljno delo. Za skupino učencev Centra za komunikacijo, sluh in govor Portorož bodo pripravili sklop ustvarjalnih delavnic. Objektivno merljivi cilj tega početja bo izdelava materiala, katerega bomo skušali unovčiti za pridobitev sredstev za kritje stroškov tabora Male šole življenja za tiste, ki si sicer tabora privoščiti ne bi mogli. To bo zamenjalo zbiranje donacij, s čimer smo se ukvarjali zadnji dve leti. Poleg tega bi si želel z mladinsko skupino izvesti kakšen športni projekt: v gorah, na reki, na morju… Bomo videli, kam nas bodo poti zapeljale. Za odrasle načrtujemo nekaj gorniških tur z viškom zadnjega vikenda v avgustu v Dolomitih. S tem bomo ponovno obudili akcijo, ki je bila pred leti že zelo dobro obiskana. Kolesarska sekcija je vedno bolj aktivna. Sandi dopolnjuje program prve kolesarske ture v Dolomite. Od 6. do 9. julija 2018, za 8 do 12 odraslih, nočitve v kampih v Cortini d’Ampezzo in Toblachu. Poleg tega bomo svoje znanje in čas ponudili (rekreativnim) tekačem naše občine, ki bi pri svojem športnem udejstvovanju potrebovali svetovanje, usmerjanje ali spodbude. Poletni tabor za družine smo z novembrskim druženjem v Bavšici že obogatili, razširili. Takrat smo dobili tudi zelo jasen signal, da si družine druženj v gorskem svetu skozi leto želijo še več, da en tabor poleti preprosto ni dovolj. Tako sedaj pripravljamo tudi to: naslednji tabor bo, verjetno, v marcu.
Najverjetneje pa bo kaj nastalo tudi sproti. Kot vsako leto. Rdeča nit ostaja ista: prosti čas, gibanje, narava, vpogled vase, druženje, sobivanje, osebnostna rast. Programi za otroke, mlade, odrasle in družine. Kakšno leto je poudarek nekje, drugo leto kje drugje. Odvisno od izvajalcev, voditeljev programov in odvisno od zaznanih potreb, interesov in želja (bodočih) udeležencev programov.
Naj se igre začnejo!