IZ RODA V ROD… ALI SPODBUJANJE PODJETNIŠTVA PRI MLADIH

Kaj dobiš, če odpreš vrata Centra za komunikacijo, sluh in govor Portorož in na neki oblačni torek popoldan v učilnicah ter na hodnikih zmešaš 12 učencev, 5 dijakov in nekaj učiteljev, k vsemu pa dodaš še idejo ali dve v povezavi z ekonomijo, podjetništvom in likovno oblikovalskim ustvarjanjem?

Marsikaj.

Na primer kar nekaj hrupa, mrgolenja, navihanih ali pa sramežljivih pogledov in vsesplošnega vznemirjenja.

Dobiš pa tudi izdelke, v našem primeru veliko obeskov za ključe in nekaj grafik, ki jih bomo skušali “zamenjati” za kaj denarja, ki bo otrokom pomagal pri udeležbi na kakšnih poletnih taborjenjih.

“Kdor ne dela, naj ne je!”, torej, tako nekako. V zadnjih dveh letih smo denar za taborjenja otrok zbirali predvsem kot donacije, hvaležni za vsak podarjeni evro. Sedaj pa smo to naše početje dvignili še na višji nivo. Otrokom so priskočili na pomoč dijaki, člani mladinske skupine v zavodu Naše poti in skupaj z učitelji CKSG Portorož pripravili delavnice. Tako so otroci dobili možnost in priložnost, da si vsaj nekaj denarja za svoje počitnice skušajo prislužiti sami.

Ali smo bili pri tem uspešni?

Bomo videli, poleti. Lani smo z nabranimi donacijami pomagali 12 otrokom: toliko je bilo na različnih taborih otrok, ki brez donacij na tabor ne bi mogli. Želimo si, da bi bila letos številka vsaj podobna.