2. 6. 2018 | Kolesarski izlet od Trstelja do Cerja

Naše poti vabijo na kolesarski izlet od Trstelja do Cerja ki bo v soboto 2. junija. Štartali bomo iz Opatjega Sela, s parkirišča pred Mercatorjem, ob 10.00. Pot bomo nadaljevali proti vasicam Hudi Log, Korita na Krasu, Kostanjevica pri Krasu, Novelo in Temnica, kjer bomo zavili na levo proti Trstelju (643 m). Čaka nas 1,5 km vzpona do Stjenkove koče, kjer se bomo ustavili in pomalicali.

V nadeljevanju nas čaka nezahtevna pot s prelepimi razgledi vse do Cerja (343 m), kjer stoji veličasten spomenik. Na severni strani se boste razgledali po Vipavski dolini, če je vreme zares lepo, je mogoče opazovati vrhove vse do Triglava, na južni pa po planoti Komenskega Krasa s številnimi vasicami in srednjeveškim Štanjelom, lahko pa tudi do Tržaškega zaliva in prek celega Krasa proti Istri. Ob poti je tudi veliko ostankov, ki spominjajo na čase prve svetovne vojne. Po krajšem postanku na Cerju se počasi spustimo proti Opatjem selu, kjer se naš izlet konča.

 

Kratek opis

IZHODIŠČE IN ZBIRNO MESTO: Opatje Selo – Mercator

KDAJ: Sobota, 2. junij, ob 10h.

ZAHTEVNOST: srednje težka (vzpon do V4, spust do S3)  Seštevek višinskih razlik: 520 m    Dolžina trase: 26 km  Okvirni čas vožnje: 4 ure

OPREMA: tehnično brezhibno gorsko ali treking kolo (z vsaj prednjim vzmetenjem), zaščitna oprema (čelada, rokavice), osebna oprema (vremenskim razmeram ustrezna oblačila, zadostna količina pijače), rezervna zračnica, tlačilka, orodje in komplet za krpanje koles.

CENA: 10 €. Za prijavljene na tabor v Dolomitih  in za člane Kluba Življenje s športom brezplačno.

Podatki za plačilo: Naše poti, Ulica svobode 71, 6330 Piran; TRR: SI56 2900 0005 0850 167

PRIJAVE: Izpolnjena prijavnica je obvezna zaradi zavarovanja (obvezni podatki: Ime in Priimek ter datum rojstva).

PLAČILO: na TRR boste izvedli po kolesarskem izletu.

ZA DODATNE INFORMACIJE: Telefon:031 600 852 (Sandi K.)

Prijave sprejemamo do četrtka, 31. maja, 2018 ali do zapolnitve mest.