Riva del Garda, 26. – 29. oktober 2018

Po uspešnem taboru v Cortini d’Ampezzo Naše poti tokrat vodijo na severno obalo gardskega jezera. Drugi turnokolesarski in pohodniško gorniški kamp bo potekal od petka, 26. oktobra (odhod z Obale v popoldanskih urah) do ponedeljka, 29. oktobra. S svojo obalo, slikovitimi mesteci, privlačnimi gorami ter neštetimi kolesarskimi, pohodniškimi, gorniškimi potmi, feratami in plezališči je Lago di Garda pravi raj za outdoor avanturiste vseh zahtevnostnih stopenj in, predvsem, v vseh letnih časih.  Pripravili smo dnevni program pohodniških in kolesarskih tur, udeleženci boste lahko med njimi izbirali sami. Kamp bodo vodili izkušeni turnokolesarski in planinski vodniki.

Cena tabora je 305€. V ceno je všteto: nastanitev v apartmajih, prevoz, vodenje, organizacija dogodka s spremstvom vozila.

Cena tabora za člane kluba Življenje s športom je 265€.

Prijava je možna do zasedbe mest oziroma najkasneje do 26. septembra. Prijavite se preko spletne prijavnice in z vplačilom akontacije 105€. S tem je prijava opravljena, ostale informacije bomo pošiljali po elektronski pošti. Sprejeli bomo do 14 udeležencev.

Podatki za plačilo: Naše poti, Ulica svobode 71, 6330 Piran; TRR: SI56 2900 0005 0850 167  Namen: Garda 2018

Pogoji za udeležbo kamp je namenjen celotni pohodniški ali turnokolesarski populaciji. Temu je prilagojen tudi program, ki bo sestavljen tako, da bo prilagojen znanju in pripravljenosti udeležencev.

Itinerarij

1.dan – petek

  1. Odhod z Obale okrog 16h, vstop v kombi na dogovorjenih postajah.
  2. Prihod v Rivo del Garda okrog 20h, nastanitev v apartmajih in sprehod v mesto, večerja…
  3. Priprava na turo prihodnjega dne.

2.dan – sobota

  1. Po zajtrku se bomo odpravili v pogorje Monte Baldo. Kolesarji do vrha z vzpenjačo (doplačilo), pohodniki pa še del poti s kombijem, nato pa do vrha peš.  Kolesarje bo čakal celodnevni ne preveč tehnično zahteven spust v dolino, vse do Rive. Če se boste za ta dan za kolesarsko turo odločili vsi, bomo pohod v pogorje Monte Baldo izvedli naslednji dan.
  2. Prihod v Rivo v popoldanskih urah.
  3. Obisk mesta, večerja…

3.dan – nedelja

  1. Po zajtrku, se bomo kolesarji iz Garde odpravili proti zahodni obali jezera proti Tremalzu, prelazu Rochetta, Garda. Pohodniki pa bomo opravili vzpon v Rocchetti, gorski skupini na zahodni obali jezera.
  2. Večerja, prosto, možen sprehod (najbolje s kolesi) na relaciji Riva – Torbole – Arco.

4.dan – ponedeljek

  1. Po zajtrku pospravimo apartmaje in se odpravimo na zadnjo turo. Kolesarji se bomo iz Garde  odpravili proti mestecu Varone in kolesarili vse do jezera Tenno, kjer se bomo po gozdni cesti spustili v Gardo,  pohodniki pa s kombijem do Arca, nato pa po krožni poti v zaledju tega slikovitega plezalskega središča. Po turah srečanje v Arcu in sprehod po mestu, obisk (športnih) trgovin, pozno kosilo…
  2. Odhod v večernih urah proti Sloveniji.

Opomba: Itinerarij tur bo prilagojen fizični pripravljenosti, o dokončni izbiri poti se bomo dogovarjali sproti.

 

Zemljevidi in podrobni opisi tur – kolesarskih

Powered by Wikiloc

Nobena kolesarska tura ob Gardskem jezeru ni bila tolikokrat opisana, fotografirana in priporočena od drugih kolesarjev. Dolg vzpon na Sentiero della Ponale, prehod ob slikovitem jezeru Ledro, panorama okoli in spust do Passo Nota, so le nekateri od vrhuncev te gorske kolesarske ture.

 

Powered by Wikiloc

Ta srednje težka tura se vzpon  začne v mestecu Varonu, predmestju Riva del Garda in vodi do jezera Tenna. To ne veliko gorsko jezero s turkizno vodo se imenuje tudi “Modro jezero”. Tura po jezeru je dovoljena le peš.

 

Powered by Wikiloc

Prvi del tega panoramskega izleta je predvsem spust. Skoraj točno pri prehodu Bocca di Navene poteka meja s pokrajino Trento.  Z žičnico iz Malcesina se pride na Monte Baldo  s kolesi do gorske postaje, kjer se naša tura s kolesi začne.

Opombe