Valkanela, 28. 6. – 3. 7. 2019

Naše poti organizira 13. izvedbo tabora Mala šola življenja.

Po lanskem obisku Term Olimia se vračamo v Valkanelo! Kakorkoli obrnemo, tam nam je bilo najlepše: hiške, razporejene v krogu, z bazeni (namesto tabornega ognja) v sredi nam bodo tudi to poletje predstavljali prijeten dom in poligon zabave, spoznavanja in učenja.

Šola življenja. Otroci se na tem taboru ob aktivnem preživljanju prostega časa (kopanje, igra, druženje) učijo osnovnih veščin, potrebnih za samostojno življenje. Tako bodo v skupinah pod vodstvom mentorja sami načrtovali svoj dan: od prehrane do kopanja in ostalih prostočasnih aktivnosti. Udeleženci tabora bodo s pomočjo mentorja sami nakupovali in pripravljali hrano, čistili in pospravljali, ostali čas pa bodo lahko namenili kopanju, igri in zabavi. Udeleženci se bodo učili tudi osnovnega gospodarjenja z denarjem. Poleg tega, da bodo na stroške pazili pri nakupu živil (in da bodo hrano trošili ekonomično ter racionalno), bodo dobili tudi žepnino (ne preveliko pa tudi ne premajhno), katero bodo lahko porabili po lastni izbiri.

Cena tabora je 220€. V ceno je všteto: nastanitev v kamp hišicah, prehrana, skromna žepnina, izvedba programa in osnovno zavarovanje. Drugega denarja udeleženci s sabo ne potrebujejo in ga ne smejo imeti.

Prijava je možna do zasedbe mest oziroma najkasneje do 15. junija. Prijavite se preko spletne prijavnice in z vplačilom akontacije 100€. Z izpolnjeno prijavnico in s plačilom akontacije je prijava opravljena, ostale informacije bomo pošiljali po elektronski pošti.

Podatki za plačilo: Naše poti, Ulica svobode 71, 6330 Piran; TRR: SI56 2900 0005 0850 167  Pripis: Šola življenja Valkanela