Deskle, 9. – 14. 7. 2023

Naše poti organizira tabor za otroke na tabornem prostoru rodu Odporne želve v Desklah.

Mladinski tabor. Otroci se na tem taboru ob aktivnem preživljanju prostega časa (igra, druženje, raziskovanje okolice, taborniške veščine z obveznim večernim tabornim ognjem, ustvarjalne delavnice, kopanje v Soči) učijo osnovnih veščin, potrebnih za samostojno življenje. Tako bodo v skupinah pod vodstvom mentorja sami načrtovali svoj dan: od prehrane do večernega ognja in ostalih prostočasnih aktivnosti. Udeleženci tabora bodo s pomočjo mentorja sami nakupovali živila in pripravljali obroke (zajtrk, večerjo in malice, kosilo pa bo skupno), čistili in pospravljali, ostali čas pa bodo lahko namenili kopanju, igri in zabavi. Udeleženci se bodo učili tudi osnovnega gospodarjenja z denarjem. Poleg tega, da bodo na stroške pazili pri nakupu živil (in da bodo s hrano ravnali ekonomično ter racionalno), bodo dobili tudi žepnino (ne preveliko pa tudi ne premajhno), katero bodo lahko porabili po lastni izbiri (pa vendar po posvetu s svojim mentorjem).

Za koga?   Tabor je namenjen otrokom in mladim od 8. leta do zaključka osnovne šole. Na tabor bomo sprejeli do 40 udeležencev.

Kaj?   Taborjenje pod šotori in vse, kar zraven sodi, športne aktivnosti (kopanje, sprehodi v okolico tabornega prostora, osnove orientacije,…), prepevanje ob večernem tabornem ognju, predvsem pa nas čaka aktiven, razgiban teden skupnega bivanja, zabave in učenja.

Oprema?    Natančen seznam opreme bodo prijavljeni dobili 10 dni pred odhodom na tabor. Tukaj samo bistveno: spalna vreča in ležalna podloga, jedilni pribor in posoda, manjši nahrbtnik za izlete. Taborni prostor zajema veliko jedilnico, kuhinjo, grajeno umivalnico s tuši in stranišči, šotore pa prinesemo organizatorji, prvi dan jih bomo skupaj postavili.

Cena tabora je 160€ (ter 120€ za drugega, tretjega, četrtega … otroka  iste družine). V ceno je všteto: nastanitev v šotorih, prehrana, izvedba programa, majica, žepnina (10€) in osnovno zavarovanje. Drugega denarja udeleženci s sabo ne potrebujejo in ga ne smejo imeti.

Prevoz na tabor? V lastni režiji. Tabor bomo začeli v nedeljo, ob 15h, zaključili pa v petek, ob 16h.

Prijava je možna do zasedbe mest. Prijavite se preko spletne prijavnice in z vplačilom akontacije 60€. Z izpolnjeno prijavnico in s plačilom akontacije je prijava opravljena, ostale informacije bomo pošiljali po elektronski pošti.

Podatki za plačilo: Naše poti, Ukmarjeva ulica 2, 6320 Portorož; TRR: SI56 2900 0005 0850 167  Pripis: Tabor za otroke Deskle