Podbela, 15. – 20. 7. 2024

Naše poti organizira tabor za mlade v Podbeli.

Mladinski tabor.  Skupina mladih (v našem primeru od 10. do 18. leta), ki ob daljšem skupnem bivanju v improviziranih bivališčih (v našem primeru šotorih) opravlja neke skupne naloge, s katerimi dosegajo neke zastavljene cilje.  Ti “cilji” so vezani na bivanje samo (od skrbi zase do skupne priprave obrokov), na učenje sobivanja (od skupnega opredeljevanja dnevnega poteka, izvajanja zastavljenih aktivnosti pa do pogovorov o raznih, za mlade pomembnih, temah), na spoznavanje okolja ob gibalnih aktivnostih v naravi (od kopanja do kakšnega pohoda), na doživljanje narave in svojega mesta v njej.

Za koga?   Tabor je namenjen otrokom in mladim od 10. do 18. leta. Na tabor bomo sprejeli do 40 udeležencev.

Kaj?   Taborjenje pod šotori in vse, kar zraven sodi, športne aktivnosti (kopanje, sprehodi v okolico tabornega prostora, osnove orientacije,…), prepevanje ob večernem tabornem ognju, predvsem pa nas čaka aktiven, razgiban teden skupnega bivanja, zabave in učenja.

Oprema?    Natančen seznam opreme bodo prijavljeni dobili 10 dni pred odhodom na tabor. Tukaj samo bistveno: spalna vreča in ležalna podloga, jedilni pribor, manjši nahrbtnik za izlete. Taborni prostor zajema veliko jedilnico, kuhinjo, grajeno umivalnico s tuši in stranišči, šotore pa prinesemo organizatorji, prvi dan jih bomo skupaj postavili.

Cena tabora je 210€ (ter 180€ za drugega, tretjega, četrtega … otroka  iste družine). V ceno je všteto: nastanitev v šotorih, vsa prehrana, izvedba programa, avtobusni prevoz in osnovno zavarovanje.

Kdaj? Odhod avtobusa v ponedeljek, ob 9h, z avtobusom se bomo vrnili v soboto, ob 16h.

Prijava je možna do zasedbe mest. Prijavite se preko spletne prijavnice in z vplačilom akontacije 60€. Z izpolnjeno prijavnico in s plačilom akontacije je prijava opravljena, ostale informacije bomo pošiljali po elektronski pošti.

Podatki za plačilo: Naše poti, Ukmarjeva ulica 2, 6320 Portorož; TRR: SI56 2900 0005 0850 167  Pripis: Tabor za mlade Nadiža