Naše poti vabijo na planinski pohod po poteh prve svetovne vojne, po Poti miru. S tem pohodom nadaljujemo raziskovanje “italijanske fronte” prve svetovne vojne, za ta namen smo pripravili tudi spominsko knjižico. Knjižico s 54 kontrolnimi točkami bo prejel vsak udeleženec pohoda, spremljala nas bo na prihodnjih raziskovanjih po naših in italijanskih krajih in gorah.

PREVOZ: Avtobus. Vstopna postaja v Kopru. (Natančno lokacijo sporočimo prijavljenim.)

KDAJ: Nedelja, 23. junij 2024 ob 7h00.

OPSI POTI IN ZAHTEVNOST: Avtobus nas bo odložil v Drežniških Ravnah, vasico pod pogorjem Krna. Med Krnčico in grebenom Polovnika se bomo povzpeli do prevala Čez Utro (najvišja točka pohoda, 1305m), vmes si bomo ogledali muzej na prostem nad planino Zaprikraj. Od tu sledi spust v dolino Soče, v Kal Koritnico, kjer nas bo pričakal avtobus. Pot je nezahtevna, skupno nas čaka za okrog 6 ur hoje, s prbl. 800m vzpona. Kljub nezahtevni poti se pričakuje dobra, čvrsta planinska obutev, zanesljiv, stabilen korak ter zadostna mera vzdržljivosti.

Štartno mesto pohoda: Drežniške Ravne, 750m nm.v.

Najvišja točka: preval Čez utro, 1305m nm.v.

Sestop: Kal Koritnica, 460m nm.v.

Dolžina poti: cca. 13km

Okvirni čas hoje: 6 ur

Okvirni čas pohoda (hoja s postanki): 8 ur

Predvidena vrnitev v Koper: okrog 21h.

OPREMA: Pohodniška obutev in osnovna pohodniška oprema.

CENA: 40€ (vključuje stroške prevoza in spominsko knjižico).

Za člane kluba Življenje s športom je cena 30€ (prispevek za prevoz).

PRIJAVE: Izpolnjena prijavnica.  Prijave sprejemamo do srede, 19. junija 2024. Sprejeli bomo od 15 do 20 udeležencev.

KOTIZACIJA: S prijavo vplačate kotizacijo v višini 20€. Kotizacija zagotavlja mesto na avtobusu in ni vračljiva (razen v primeru odpovedi organizatorja).

Podatki za plačilo: Naše poti, Ukmarjeva ulica 2, 6320 Portorož; TRR: SI56 2900 0005 0850 167  Pripis: Pohod po Poti miru