Dolomiti – Cortina D’Ampezzo, 6. – 9. julij 2018

Naše poti organizira 1. turnokolesarski in pohodniško gorniški kamp, ki bo potekal od petka, 6. julija, do ponedeljka, 9. julija 2018 v kampu “Camping Cortina”  v Cortini D’Ampezzo. Kolesarili in hodili bomo v osrčju Dolomitov, med jezeri, zelenimi gozdovi, visokogorskimi pašniki kjer se bomo naužili širnih razgledov ter  spoznali  najbolj znane vršace Dolomitov.  Turno kolesarstvo predstavlja enkratno kombinacijo odkrivanja in doživljanja narave na kolesu, zato ga tokrat dodajamo k (za nas) bolj ustaljenemu načinu gibanja – hoji. Pripravili smo dnevni program pohodniških in kolesarskih tur, udeleženci boste lahko med njimi izbirali sami. Kamp bodo vodili izkušeni turnokolesarski in planinski vodniki.

Cena tabora je 360€. V ceno je všteto: nastanitev v kampih (šotori), vsa prehrana, vodenje, zavarovanje z asistenco, organizacija dogodka s spremstvom vozila, športna majica. Doplačila: pijača pri večerji po želji, vzpenjače, prevoz do Cortine in nazaj, najem kolesa.

Prijava je možna do zasedbe mest oziroma najkasneje do 20. junija. Prijavite se preko spletne prijavnice in z vplačilom akontacije 30€. Po plačilu akontacije, ki ni vračljiva, boste po pošti prejeli športno majico. S tem je prijava opravljena, ostale informacije bomo pošiljali po elektronski pošti.

Podatki za plačilo: Naše poti, Ulica svobode 71, 6330 Piran; TRR: SI56 2900 0005 0850 167

Pogoji za udeležbo kamp je namenjen celotni pohodniški ali turnokolesarski populaciji – od zelo mladih v spremstvu starša do tistih v bolj zrelih letih. Temu je prilagojen tudi program, ki bo sestavljen tako, da bo prilagojen znanju in pripravljenosti udeležencev. Seznam potrebne opreme bodo udeleženci dobili po prijavi na tabor. Število udeležencev je omejeno na 20.

Itinerarij

1.Dan – petek

 1. Prihod okrog 13.00 ure v Cortino d’Ampezzo  v camp Cortina kjer se bomo namestili in okrepčali.
 2. Ob 15.00 uri se bomo pripravili na našo prvo turo. Po programu za kolesarje je predvidena tura št. 12 (The 5 torri freeride tour). V primeru da sistem sedežnic ne bo deloval bomo izbrali turo št. 11. Pohodniki se bodo v tem času odpravili na iste točke, v okolico naravne znamenitosti 5 torri, vendar po drugih poteh.
 3. Prihod v poznih popoldanskih urah v kamp kjer nas bo že čakala večerja in večerno druženje ob ognju.

 

Kamp Cortina

2.Dan – sobota

 1. Zjutraj po zajtrku se bomo ob 9.00 uri odpravili novim dogodivščinam na poti. Kolesarji se bomo odločali med turo št. 12 ali turo št. 10., pohodniki pa se bomo odpravili v pogorje Tofan. (Gorniška tura bo odvisna od pripravljenosti in izkušenj udeležencev in jo bomo lahko izvedli v dveh težavnostnih skupinah.)
 2. Prihod v kamp v popoldanskih urah.
 3. Prosto popoldan, obisk mesta (dogovor).

3.Dan – Nedelja

 1. Zjutraj, po zajtrku, se bomo kolesarji odpravili proti doblaškem jezeru – tura št. 9. Pohodniki pa bomo opravili še en vzpon na vrhove v okolici Cortine d’Ampezzo.
 2. Večerja, prosto, večerno druženje

4.Dan – Ponedeljek

 1. Zjutraj ob 8.00 po zajtrku pospravimo šotore, se odpeljemo do Misurine in odkolesarimo še do koče Auronzza kjer bomo občudovali lepote treh vrhov, ki so pojem Dolomitov. Pohodniki pa se bomo odpeljali kar do koče Auronzzo, do vznožja razvpitih Tre Cime di Lavaredo in svojo turo opravili tam.
 2. V koči se bomo okrepčali
 3. Odhod v večernih urah proti Sloveniji.

Opomba: Itinerarij tur bo prilagojen fizični pripravljenosti, o dokončni izbiri poti se bomo dogovarjali sproti.

 

Zemljevidi in podrobni opisi tur – kolesarskih

Opombe