21. 4. 2018 | Kolesarski izlet po bivši želežniški povezavi Trst – Kozina

Naše poti vabijo na kolesarski izlet po bivši želežniški povezavi Trst – Kozina, ki bo v soboto 21. aprila. Z avtom pridemo do bivšega mejnega prehoda Lazaret. Takoj, ko peljemo mimo benzinske pumpe, parkiramo na parkirišču na levi strani. Od tukaj se po glavni cesti odpeljemo s kolesom proti Muggi. Tam se z javnim prevozom – barko odplujemo v Trst, cena na osebo + kolo znaša 5,10 €. V samem centru Trsta nas čaka še približno 3 km vožnje dokler ne pridemo na kolesarsko progo Trst-Kozina, ki se vzpenja (3% klanec) v dolžini 19 km nad zelo  slikovito dolino Glinščice. Na sami poti je kar nekaj počivališč, kjer se bomo tudi ustavili, osvežili in uživali v razgledu. Kolesarska pot po trasi železnice se konča v Kozini (najvišja točka 468 n.m.v.), mi pa pot nadaljujemo skozi slovenske vasice Klanec, Ocizla, Petrinje, Socerb in Osp.  Vožnja se nadaljuje vse do mejnega prehoda Oreh (Noghere), kjer se priključimo na kolesarsko cesto in vozimo vse do Muggie, potem pa po cesti do Lazareta, kjer se naš izlet konča.

 

 

20180406_124156
Parkirišče - Lazaret
Muggia - Trieste
Ladja
Trst
Trst - Kozina
Trst - Kozina
Trst - Kozina
Dolina Glinščice

Zemljevid poti

IZHODIŠČE IN ZBIRNO MESTO: Parkirišče  Lazaret (bivša Kompas restavracija).

KDAJ: Sobota, 21. april, ob 10:00 h.

ZAHTEVNOST: srednje težka (vzpon do V2, spust do S3)  Seštevek višinskih razlik: 560 m    Dolžina trase: 50 km  Okvirni čas vožnje: 5 ur

OPREMA: tehnično brezhibno gorsko ali treking kolo (z vsaj prednjim vzmetenjem), zaščitna oprema (čelada, rokavice), osebna oprema (vremenskim razmeram ustrezna oblačila, zadostna količina pijače), rezervna zračnica, tlačilka, orodje in komplet za krpanje koles.

CENA: 10€ (vodenje). Za prijavljene na tabor v Dolomitih  brezplačno.

Podatki za plačilo: Naše poti, Ulica svobode 71, 6330 Piran; TRR: SI56 2900 0005 0850 167

PRIJAVE: Izpolnjena prijavnica je obvezna zaradi zavarovanja (obvezni podatki: Ime in Priimek ter datum rojstva).

PLAČILO: na TRR boste izvedli po kolesarskem izletu. Na samem izletu potrebujete še 5,10 € za plačilo vožnje z barko do Trsta.

ZA DODATNE INFORMACIJE: Telefon:031 600 852 (Sandi K.)

Prijave sprejemamo do srede, 18. aprila ali do zapolnitve mest.